Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Софийският градски съд върна в ареста бившия шеф на "Напоителни системи" Георги Харизанов

Изненадващо Софийският градски съд върна в ареста бившия изпълнителен директор на "Напоителни системи" Георги Харизанов и му наложи мярка за неотклонение "задържане под стража". Миналата седмица Софийският районен съд отхвърли искането на прокуратурата за освобождаването му.

Прокуратурата поиска постоянното задържане на Харизанов, позовавайки се на анонимен свидетел, разказал, че бившият шеф на "Напоителни системи" се готви да напусне страната. Прокурорски свидетел дочул, че човек, разследван заради "Напоителни системи", се готви да емигрира в ЮАР. Върнал се вкъщи, проверил в Гугъл и видял, че такъв е Георги Харизанов, после отишъл в ДАНС и разказал за подслушания разговор.

Георги Харизанов беше отведен от съдебната зала с белезници, след като съдът се довери на анонимния свидетел и откри в предишно искане на Харизанов да му бъде разрешено да пътува в чужбина повод за съмнение, че ще се укрие от правосъдието.

Харизанов и още двама бивши шефове от "Напоителни системи" са разследвани за неизгодна сделка за продажба на скрап, довела според прокуратурата до тежко финансово състояние на дружеството.

Делото продължава.

По публикацията работи: Силвия Великова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна