Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Хаакинен стиска палци и пише мейл на Шумахер

Снимка: ЕПА / БГНЕС
Двукратният световен шампион във Фармула 1 финландецът Микка Хаакинен подкрепи своя най-голям съперник Михаел Шумахер в битката на живота му.

Съперници на пистата, но приятели в живота, Хаакинен написа много личен мейл до лежащия в кома негов връстник Михаел Шумахер и семейството му, за да ги подкрепи в този труден за всички им момент.

Хаакинен направи и още нещо – позволи мейлът му да бъде публикуван в германски вестник и коментира ситуацията, тъй като самият той през 1995 година при една от тренировките в Аделайда претърпява катастрофа и изпада в 10-дневна кома.

Аз много добре знам през какъв ад преминават сега Корина и семейството на Шумахер, казва Хаакинен. След първоначалния шок сега цялото семейство води най-тежката битка в живота си – за бащата на Михаел е изключително драматично да гледа сина си в кома, за съпругата и децата му всяка секунда е борба за живот. Но най-тежката битка, която няма да бъде никак лека или кратка, е за самия Шумахер, който е боец.

Мика Хаакинен, който познава добре цялото семейство на 7-кратния световен шампион, е убеден, че те ще бъдат до него, тъй като в случай като неговия е от изключителна важност близките да ти държат ръката в буквалния смисъл и да те дърпат да се върнеш към живота. И да се вярва на лекарите, които правят всичко възможно.

Запитан как 10-дневната кома е променила самия него, Хаакинен признава, че това е като да видиш живота си на филмова лента в забързан каданс и да си дадеш сметка за стойностните и дребните неща в живота.

Хаакинен завършва мейла си до Шумахер с думите: Стискам ти палци, ти си боец!”
По публикацията работи: Елена Трифонова - кор. на БНР в Германия
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна