Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Община Тунджа спря доставката на храна от сливенската фирма, заразила над 100 деца

Снимка: БГНЕС

Спряна е доставката на храна за детските и социалните заведения в община Тунджа от сливенската фирма, която зарази над 100 деца. Това обявиха от ръководството на Общината.

Вече година след спечелване на обществена поръчка по показател най-ниска цена сливенската фирма доставя храна на всички детски градини, домове за възрастни и обслужва домашния патронаж в община Тунджа.

Зам.-кметът на Общината Станчо Ставрев признава, че до момента не е имало сериозни проблеми с качеството на храната, но след случилото се е недопустимо фирмата да продължи да храни стотици жители на почти всички 44 села в общината: 

След тези обстоятелства и по-конкретно заповедта на директора на Дирекция по безопасността на храните - Сливен за прекратяване на дейността на фирмата, ние сме преустановили доставката на готова храна от въпросната фирма и към настоящия момент сме създали оптимална организация за доставка на кетъринг от друга фирма.

Въпреки заповедта за прекратяване на дейността на фирмата вчера на обед в детските градини в община Тунджа е била доставена храна, но директорите са отказали да я приемат.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна