Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ГЕРБ определи приоритетите си през новия политически сезон

Снимка: БГНЕС

В декларация ръководството на партия ГЕРБ определи като важен приоритет през новия политически сезон недопускането на финансова дестабилизация на държавата и трупане на нови дългове. Заместник-председателят на ГЕРБ Цецка Цачева заяви, че ще следят с внимание обсъждането и приемането на новите изборни правила, които могат да се превърнат в инструмент за манипулация от страна на БСП.  В декларацията Цецка Цачева очерта три приоритета - законодателство за развитие на трудовия пазар, промени в Закона за професионалното образование, промени в Кодекса на труда, с които да се регламентират стажантските договори. Приоритет пред ГЕРБ остава и здравното законодателство, като ще изискат от управляващите и ясна позиция за здравноосигурителния модел, болничната помощ и лекарствената политика. От ГЕРБ ще предложат и Закон за правата и задълженията на пациента и разработване на Регистър за медицинските грешки.

Цецка Цачева заяви, че изминалите месеци са доказали какъв не трябва да бъде българският парламентаризъм и настоя да се осъди поведението на лидера и депутатите от "Атака" с ясна позиция, независимо от политическите интереси. Цачева увери депутатите и гражданите:

Групата на ГЕРБ ще работи активно и национално отговорно и през тази парламентарна сесия. Но искам да уверя нашите избиратели и симпатизанти, българските граждани, че това не означава отказ от основното ни политическо искане за възможно най-бърза оставка на правителството и провеждане на нови парламентарни избори. Това е най-демократичният и единствен начин да върнете, господа управляващи, България на хората.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна