Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Две жени са приети в благоевградска болница със симптоми за хранително отравяне

Снимка: www.health.bg

Две жени са приети снощи в спешното отделение на Благоевградската болница със симптоми на хранително отравяне. Има съмнения, че са погълнали наркотично вещество в сладкиш. Те са били почерпени с него в хотела, където работели.

По-възрастната жена е получила сърдечни проблеми след приемането на храната. 29-годишната рецепционистка е имала странни емоционални реакции, което накарало екипът на Спешното отделение да подаде сигнал в полицията. По думите на потърпевшите синът на собственика на хотела ги почерпил с кекс. След влошаване на състоянието им, те са настанени в интензивното отделение с диагноза "хранително натравяне".

Директорът на болницата д-р Владимир Пандев съобщи, че състоянието на двете жени е стабилно и са в добро здраве:

Въпреки всичко, знаете, че трябва да бъдат проследени. Това налага хоспитализирането им. Трябва да се отнесем с отговорност към състоянието им, защото не знаем от какъв род е това натравяне. Общо взето са прекарали вечерта спокойно.

Доктор Пандев не отрече, че в храната е имало т.нар. "мека дрога", но уточни че изследването за наличието й не може да стане в болницата.

За случая с натравянето на двете жени и за съмненията, че в храната е имало наркотик е уведомена и Районната прокуратура в Благоевград.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна