Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Наводнения и земетресение поразиха Италия

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Наводнения поразиха Северна Италия, а земетресение от 4,2 по Рихтер беше регистрирано в южната част на страната. Първото от природните бедствия взе една жертва, докато трусовете между областите Молизе и Кампания продължават.

Рядко явление е да съвпаднат две природни бедствия, но в рамките на 24 часа на Апенинския полуостров това се случи. Най-пострадала от наводненията е област Лигурия, където беше открито тялото на отнесен от водната стихия лекар. Много хора са евакуирани. Свлачища създават големи затруднения в железопътния и автомобилен транспорт. Проблемно е освобождаването на жп линията между Генуа и Френската ривиера заради дерайлиралия влак край селището Андора. Трудно се движат влаковете в посока Рим също заради свлачища. В област Емилия-Романя големи наводнения има край Модена, където се издирва един човек. Нивото на река По вече се покачи с два метра. Наводнения има и в област Тоскана, и в района Версилия, където беше усетено леко земетресение.

Трусове, най-силния от които от 4,2 по Рихтер, са регистрирани между южните области Молизе и Кампания с епицентър в планинския масив Матисе, известен със сеизмичността си. Земетресението е усетено в Неапол и Кампобасо. Няма жертви и нанесени сериозни щети.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна