Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Правителството и БСП се разграничиха от действията на Страхил Ангелов

Снимка: БГНЕС

Българското правителство се разграничи от действията на депутата от БСП Страхил Ангелов, който е на посещение в Дамаск по покана на режима в Сирия. Според съобщение на сирийската страна народният представител от левицата е подкрепил важната роля на президента Башар Асад за запазване на суверенитета на Сирия.

Според външния министър Кристиан Вигенин визитата няма нищо общо с официалната българска позиция за Сирия. Депутатът обаче трябвало да обясни причините за посещението си:

Не бих казал, че може да се възприеме като съвсем частно посещение, в което се срещаш с парламентаристи, доколкото разбирам с председателя на парламента на Сирия. Надявам се след завръщането си господин Ангелов да даде допълнителни разяснения и вече на тази база да прецени председателят на парламента как да реагира от там нататък. В никакъв случай не може да считаме, че това посещение, позициите, които се изразявани там, имат връзка с официалната българска позиция, нито на изпълнителната власт, нито на българския парламент.

БСП и парламентарната група на Коалиция за България се разграничиха от посещението на Страхил Ангелов в Сирия и засвидетелстваната от него едностранна подкрепа за управляващия режим. По-рано от парламентарната група на БСП заявиха, че ще изслушат Страхил Ангелов за мотивите за посещението му в Сирия и за проведените от него срещи.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна