Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

Снимка: БГНЕС

Полицията удвоява нощните патрули,  работното време на униформените се променя според набезите на крадците. Това са част от спешните мерки на МВР срещу битовата престъпност. Експертите на ведомството изготвят карта, която ще показва в кой район какви престъпления преобладават. Така ще е ясно къде се крадат повече коли и къде върлуват квартирни апаши, съобщава в публикация по темата Стандарт.

Грипна епидемия затваря училищата в София -област от днес. До края на седмицата се очаква такава да бъде обявена и в областите Русе, Монтана, Ямбол и Стара Загора, пише Монитор.

Масирани проверки на онлайн търговците в страната започнаха данъчните. Хайката на бирниците ще обхване около 400 продавачи в интернет. Досега такава мащабна акция не е имало. В момента вече текат 30 ревизии, при които са лъснали 1 000 000 лева укрити данъци, информира вестник Преса.

Десетки хиляди стоки менте с етикет "реплика" се продават свободно в българските интернет магазини. Става въпрос най-вече за обувки и дамски чанти, но има и смартфони и друга лъскава техника. Парфюмите минават под етикета "тестер", уточнява в публикацията си по темата Телеграф.

Инвестиции в пречиствателни станции, канализация и водопроводи за 154 милиона лева от еврофондовете ще бъдат пренасочени. Промяната засяга 6 общини с около 115 000 души, научаваме от материал на вестник Сега.

Наказание от 2 до 8 години лишаване от свобода за кражба на части от жп инфраструктурата иска министърът на транспорта Данаил Папазов. Предложението за промяна в Наказателния кодекс ще бъде внесено утре в парламентарната комисия по транспорт, отбелязва по темата Дума.

Фатално забавяне на доставката на бетонни заграждения е една от причините за атентата срещу българския батальон в Кербала през 2003 година. Вместо бетонни прегради били доставени само телени, а пред базата изкопали защитен ров. Полското командване на бригадата оправдало забавянето с недостиг на средства, посочва в свой материал 24 Часа като цитира данни от разсекретения доклад от разследването на трагедията.

Най-големият срив в световната икономика след Втората световна война е последван и от най-слабото възстановяване. Ако при предишни кризи икономиките преживяваха бум само 5 години след рецесията, сега е различно. Затова една от трите основни теми на предстоящия Световен икономически форум в Давос, пише Капитал Дейли.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!