Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Патрашкова: Съществува запис на разговор между Георги Първанов, Бойко Борисов и Румен Петков

Снимка: БГНЕС

Съществува запис на разговор между Георги Първанов, Бойко Борисов и Румен Петков. Това заяви главният редактор на в. "Галерия" Кристина Патрашкова в предаването "Преди всички" по "Хоризонт".

В писмото до прокуратурата съм написала, че такива записи има. Че те са ни били предоставени от наши източници. Източниците ни са категорични, че срещи между Борисов, Първанов и Петков е имало. На този етап източниците не желаят да бъдат огласявани копия или оригинали на записите. Съгласно чл.15, ал.4 от Закона за радио и телевизия те имат право на това.

Аз не мога да бъда 100% сигурна къде е правен разговорът. Тези контакти, между тримата, са факт. Новият брой на вестника ще излезе. Там има нови разкрития, с много интересни връзки между властта и журналистиката. Едно от лицата, за които става дума, участва и в новото ни разкритие и там вече наистина всичко ще излезе и ще се чуе.


В писмото си до прокуратурата, Патрашкова казва, че източникът й не желае публично оригиналният запис и копията му да бъдат огласявани. В ефира на "Хоризонт" тя изказа предположение, че някой от участниците в разговора - Георги Първанов, Бойко Борисов или Румен Петков,.е направил записа. Журналистката допълни, че екипът на вестник "Галерия" е чул част от записа, а гласовете на тримата политици са лесно разпознаваеми.

Цялото интервю с Кристина Патрашкова можете да чуете от звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна