Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Йовчев: Не съм доволен от свършеното срещу битовата престъпност

| обновено на 22.01.14 в 18:57
Снимка: БГНЕС

Най-големите усилия на МВР през тази година ще са насочени към борбата с битовата престъпност, отново посочи вътрешният министър Цветлин Йовчев. Той подчерта, че към момента не е доволен от свършеното. Според него, трябва да се засили работата по взаимодействие с местните власти:  

Към момента имаме някакво мърдане, някакви малки резултати в тази посока, които все още не мога да твърдя, че се дължат на сработване на тези реформи, които ние проведохме. Наистина необходими са още целенасочени усилия в тази посока, за да имаме траен резултат. Лично аз не съм доволен засега от резултатите и планираме и продължаваме в тази посока. Надявам се наистина в близките месеци да имаме съществено развитие.

Министърът съобщи, че висша фигура от професионалното ръководство на МВР е давала наставления за подписване на част от договорите на министерството с частни охранителни фирми. По думите му има над 700 договора, по които МВР е било подизпълнител на частни охранителни фирми в цялата страна. Договорите вече са прекратени.

Цветлин Йовчев уточни, че не се закрива звеното "Сигнално-охранителна дейност", а работещите в него хора са пренасочени към "Охранителна полиция". 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна