Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Все още има населени места без ток в различни части на страната

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Заради продължителния снеговалеж и силния вятър все още има населени места без ток.

Без ток в продължение на повече от час бяха райони от Банкя. Има проблеми и с тока в Сандански. В областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч и Перник няма селища без захранване, обясни Виктор Станчев от ЧЕЗ. 

В района на Катунци в момента работят нашите екипи. Друга област, която е засегната, това е района на Горна Малина, селата Негушево, Усойца, Долно Камарци. В момента аварнийните екипи работят. Друг неприятен момент има в момента в Горни Богров, там имаме разбиване на трансформаторен пост и източване на трансформаторна машина, вследствие, на което вмомента са без  захранване около 60 наши клиента. Създадена е необходимата организация.

Няма големи населени места без ток в югоизточна България, съобщи Петър Костадинов от И Ви Ен:

Само имаме малки населени места в област Бургас, където поради вятър по високите  населени места е прекъснато захранването,работим и се надяваме до час, два да възстановим захранването.

Има две населени места без захранване в Силистренския район: Тези места са средно големи.  500 абоната са без захранване като се надяваме до края на работния ден те да бъдат захранени, обясни Мартин Мирчев от ЕнергоПро.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени