Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Все повече бездомни в София нощуват в кризисните центрове

Снимка: БГНЕС
Увеличава се броят на бездомните в София, които нощуват в кризисните центрове на Столичната община. Тази нощ мобилните екипи са прибрали 8 души.

Близо 250 бездомни в София са записани в регистрите на Столичната община. Кметът Йорданка Фандъкова призова: Тъй като температурата беше много ниска, помолихме други граждани, които имат информация за хора, които са бездомни, да ги приберем в центровете. Така, че продължава работата.

Два общински кризисни центъра работят през зимата в София. Настаняването в тях започва след 17:30. Бездомните само нощуват в центровете, където получават топла вечеря и възможност да се изкъпят. През деня сградите се почистват и дезинфекцират.

Директорът на центъра в Захарна фабрика Божана Латева обясни: Има мобилна група към Столична община, която всяка вечер прави обходи в гарите, подлезите и прибират бездомните. Няма да оставяме хора на улицата.

Сигнали за хора, останали в студените дни на улицата може да се подават на телефон: 0882 22 89 09 или на националния номер 112.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна