Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Приключва благотворителната кампания на КНСБ "Дари непотребен телефон, помогни на дете"

Снимка: БГНЕС

Днес е последният ден от благотворителната кампания на КНСБ "Дари непотребен телефон, помогни на дете". Средствата се събират за благотворителния фонд "Проф. д-р Желязко Христов", който отпуска месечна помощ на деца, чиито родители са загинали при трудови злополуки.

Ако искате да помогнете, можете да оставите непотребния си  мобилен телефон в офисите на КНСБ в цялата страна, обясни Рени Джагалова, секретар на благотворителния фонд:

Всички телефони, които се събират при нас, ще бъдат предадени на фирма - оценител, след което ще бъде извършена оценка и съответната сума ще бъде дарена на благотворителен фонд "Проф. д-р Желязко Христов" в подкрепа на деца, загубили родителите си при трудова злополука". За телефони, които са счупени и не могат да се използват повторно, фирмата ще добави по 1 лев в подкрепа на каузата. Освен това осигуряваме и официални облекла при завършване на средно образование на абитуриентите. От една страна ще осигурим финансиране на нашите стипендианти, а от друга ще дадем и своя принос за опазването на околната среда, като намалим образуването на електронен отпадък от мобилните телефони, които са в обръщение. Те са около 12 милиона. Искам да благодаря на всички, които се включиха досега в кампанията и да се обърна с молба към тези, които разполагат с мобилни телефони, които не използват, и не знаят какво да правят с тях, да ги предадат в офисите на КНСБ в цялата страна.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени