Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

Печат

Премиерът Пламен Орешарски подкрепя създаването на равнопоставени частни здравни каси, които да са конкуренция  националната, пише ф като се позовава на източници от управляващата коалиция. От години ДПС има готов проектозакон за разкриване на частни каси и чака момент, в който при поилитическа воля и одобрение от обществото той да бъде гласуван. Въпросът обаче е какво влияние върху премиера ще окаже БСП, която е за модела на една каса и допълнителни фондове. 

Недоволство от работата на НАП и Агенция "Митници" по събирането на приходите в хазната изрази премиерът Пламен Орешарски. Той определи тази година като тест за двете агенции дали ще подобрят тази дейност, посочва по темата вестник 24 ЧАСА..

БНБ се съветва с Европейската централна банка как да следи дружествата, които отпускат бързи кредити до 400 лева. Нашата банка се е интересувала и дали може да се сложи таван на лихвите по тези кредити, съобщава ПРЕСА, цитирайки депутата от левицата Румен Гечев. 

Температурата в офисите трябва да е минимум 20 градуса през зимата, а в заводите, където се извършва тежък физически труд, живакът трябва да показва поне 16 градуса. Това отбелязва в публикация по темата ТЕЛЕГРАФ, в която цитира нова наредба за микроклимата на работните места.  

Столичани искат денонощен градски транспорт. Инициативата на фондация събра хиляди поддръжници за две седмици. Идеята е градският транспорт да минава на всеки кръгъл час през ключови места в града и да свързва центъра с крайните квартали, информира СТАНДАРТ

Жертвите на бавно правосъдие у нас получават средно 3061 лева обезщетение от министъра на правосъдието, сочат данните на ведомството, което от април миналата година плаща вместо Европейския съд за правата на човека компенсациите на хората, с проточили се с години дела, отбелязва ф.

По-лесна процедура за получаване на наследство въвежда правосъдното министерство. Новите правила позволяват завещаното да се взима с документ, валиден в цяла Европа, съобщава СТАНДАРТ

Апетитни обяви за твърде високи заплати може да се намерят в административния регистър, в който се публикуват свободните работни места в държавната администрация. Новото Министерство на инвестиционното проектиране например търси шеф на дирекция "Привличане на финансови ресурси", като основната му заплата може да стигне 3 100 лева, обяснява вестник ПРЕСА

Неделните издания отделят обширно място за пленума на БСП, на който беше свалено доверието от Георги Първанов и тези, които подкрепят инициативата  АБВ. Според МОНИТОР,БСП е вдигнало червен картон на 13 заговорници. 

24 ЧАСА посочва, че решението на Националния съвет на социалистите е било гласувано с огромно мнозинство от 125 гласа "за".  "БСП не изключи Първанов, "замрази" го", уточнява ТРУД.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна