Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Станишев обяснява замразеното членство на лидери на АБВ

Снимка: БГНЕС

Лидерът на БСП Сергей Станишев обясни замразеното членство на лидери на АБВ с отрицателните становища за проекта от близо 300 партийни структури. .

Станишев коментира създалата се ситуация със становището на партийните структури и кратък анекдот.

Близо 300 конференции, в които участваха около 20 хиляди души, се произнесоха със свои декларации,  позиции, а вчера имаше и решение на Националния съвет и точка. Завчера ми разказаха един интерпретиран виц, който много ясно говори за това. Пред щаба на АБВ пред НДК стои един човек с бял плакат, на който нищо не пише. Питат го: Ти какъв си? - Ми аз съм социалист и протестирам срещу АБВ. - А защо нищо не пише? - То всичко е ясно.

На предстоящия конгрес на БСП ще бъде посочено кой ще е водач на евролистата. Президентът на ПЕС посочи, че вече е готов трети вариант на общ политически манифест на европейските социалисти за изборите през май, а всяка отделна партия ще има индивидуално послание, свързано с инвестиции и нови работни места.

Сергей Станишев беше в село Гроздьово, община Долни Чифлик, където активисти на БСП отбелязаха годишнина от действия на партизански отряд. 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна