Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Участниците в миналогодишните февруарски протести отново излизат на улицата

| обновено на 06.02.14 в 14:38
Снимка: БГНЕС

Участниците в миналогодишните февруарски протести отново излизат на улицата. Те се заканиха да изгорят публично сметките си за парно и ток в неделя пред Столичната община. 

Тези, които бяха на улицата преди година, казват, че нищо не се е променило от началото на недоволството им и затова в неделя в 12 ч. пред общината ще поставят същите искания - индивидуални договори с "Топлофикация", „Софийска вода“ да премине към Столична община, а цената на водата да се намали, както и прекратяване на рекета над шофьорите във връзка с паркирането. На минувачите ще се раздават материали за защита срещу монополите. От сградата на Столична община, шествието ще продължи до парламента и от там до градинката срещу военния клуб. Дончо Дудев допълни: 

Ще променим и начина, по който протестираме. Виновниците за това, което се случва в България, имат имена, имат и жилища, имат адреси. Ние ще ходим пред техните жилища и ще ги притесняваме там, както те вкараха частните съдебни изпълнители в нашите жилища. Това ще бъде една серия от протести, които ще продължават.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна