Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

Печат

Здравно неосигурените у нас станаха над 2 милиона при население от повече от 7 милиона и 200 хиляди души. Тревожната статистика към края на ноември миналата година и е на Националната агенция по приходите, съобщава "Труд"

Съюзът на международните превозвачи и Националното сдружение на българските превозвачи ще обсъждат на извънредна среща днес дали от 8 часа утре да блокират границата с Турция. Наказателната мярка беше одобрена от тях, след като южната ни съседка едностранно спря еднократните разрешителни за транзит през нейна територия, посочва "Преса". 

Трябва да има униформи, това прави учениците красиви, отбелязва "Стандарт" като цитира образователния министър Анелия Клисарова. Според нея е важно да има регулаторен механизъм, по който да се определя цената на дрехите.  

Министерството на енергетиката предлага на депутатите да размислят за някои отстъпки при плащането на тока, предвидени в промени в Закона за енергетиката. Това става ясно от становище на министър Драгомир Стойнев, с което вестник "Преса" разполага. Една от оспорваните идеи е да се даде право на потребителя да не плаща в срок сметка за ток, която е с 50% по-висока от осреднената за шест месеца назад, отбелязва вестникът. 

Община Разлог избра нестандартен и евтин начин да направи допитване до гражаните за вариант за проект на кръгово кръстовище. Чиновниците пуснаха във "Фейсбук" 4 снимки на различните виждания за кръстовището, съобщава  "Труд".

Гранични полицаи организираха акция по спасяването на аварирал край българските брегове кораб. От кораба били спасени общо 11 души екипаж, посочва "24 часа" и уточнява, че причината за инцидента е разместен товар. 

Средно 50% отстъпка могат да ползват туристите, които искат да почиват в големите зимни курорти у нас. Хотелиерите  и ресторантьорите свалят драстично цените, за да привлекат посетители, показва проверка на вестник "Монитор" в сайтовете за групово пазаруване и тези за оферти за ски ваканции. 

Референдум за вида на данъчната система поиска Сергей Станишев в речта си пред 48-мия конгрес на БСП, отбелязва по темата "24 часа". Според вестника един от обсъжданите в Изпълнитеното бюро на партията варианти е допитването на се проведе преди евроизборите през май.

 "Труд" предлага цитати от речта на Станишев и отбелязва, че соцлидерът е откроил три приоритета пред партията - индустриализация, модернизация и социална държава. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна