Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

50 години във въздуха

"Аероклуб" Монтана е основен организатор на стартиращото точно след месец- на 20 юли 2011 година, Открито държавно първенство по парашутизъм и Открит Шампионат на Югоизточна Европа "МОНТАНА `2011". Състезанията са на летище Ерден и ще продължат до 24 юли.

"Тази година вече имаме заявки за участие не само от балканските страни, но и от Казахстан, от Украйна и Беларус", каза в "Клуб Спорт" инструкторът Ани Стаменова, като обясни, че и съставът на клуба е с разширена география- в него членуват смели момичета и момчета на различна възраст не само от Българския Северозапад, но и от цялата страна- от София, Сливен, Бургас...
 
 
 
 
 
 
 
 
"А имаме и двама членове от Германия, няколко от Гърция. В момента в България "Аероклуб" Монтана е единственият, който упражнява такава дейност- скокове с парашут", уточни Ани Стаменова. Тя обясни, че долният възрастов праг за желаещите да полетят е 11 години за тандем и 16 години за самостоятелни скокове. А горна възрастова граница няма!

"Когато желанието да полетиш е по-силно от страха, първата стъпка вече е направена. Скоковете с парашут са занимание не по-опасно от това да караш лека кола например", коментира с усмивка инструкторът.
По публикацията работи: Биляна Борисова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна