Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борецът Стефан Григоров е спортист №1 на Монтана

Борецът от спортен клуб "Слава" Стефан Григоров е спортист №1 за 2011 година на Монтана. Той събра най-много точки в традиционната класация на община Монтана. В нея клубовете номинираха 45 състезатели. Наградите осигури община Монтана, като спортистите, които не влязоха в десятката, получиха почетни грамоти.
 
Стефан Григоров през 2011 година стана пети на Европейското първенство в Будапеща при кадетите до 17 години, в категория до 54 килограма. През годината Григоров завоюва златни медали от първенствата в Бургас, Кюстендил и Самоков. Треньор на младата надежда на борбата е Детелин Костов.

Подгласници на Стефан Григоров в ТОП 10 са баскетболистките Жанет Жельова и Ивелина Вранчева; футболистът Димитър Илиев и вратарят на ФК "Монтана" Христо Иванов; волейболистът Камен Каменов; Живко Спасов и Марио Смитов- състезатели по самбо и джудо; Петър Иванов- борба и Калоян Найденов- карате.

Приза "Най-перспективен състезател до 15 години" получи баскетболистката Дебора Филипова. Нейни подгластнички са Дейвид Димитров- борба, Евелин Григоров- лека атлетика, Нора Ангелова- баскетбол, Цветко Кузвод- волейбол и Цветомир Георгиев- джудо и самбо.

Парашутистката Ина Гител бе избрана за №1 при приложно-техническите спортове. След нея се нареди републиканският шампион по раликрос Румен Киров.

Приза "Най-перспективен състезател" при приложните спортове получи Мартин Крумов, който е капитан на националния отбор на България по приложно колоездене. Основен конкурент бе 8 годишният състезател по картинг Алекс Александров
21 спортни специалисти, журналисти и общественици изразиха мнението си за най-добрите спортисти на Монтана за 2011 година. Приложно- техническите спортове са в отделна класация. Почетни значки за особени заслуги като спортисти, треньори и общественици получиха Георги Васиев, Петър Харалампиев и Петър Гергов.
 
Отличията връчи кметът на Монтана Златко Живков, който на свой ред получи персонални награди от Българския футболен съюз и от Федерацията по автомобилизъм.

"Изпращаме 2011 година със самочувствието, че сме спортен център", каза в приветствието си кметът Златко Живков, като подчерта, че това не е негово определение, а на хора, на които работата им е да дават оценки.

"Имаме успехи във всички индивидуални спортове, което е чудесно. Радва ме и фактът, че в Монтана се поддържат и колективните спотове", продължи в същия дух кметът и пожела на всички весели Коледни и Новогодишни празници.
По публикацията работи: Любо Андреев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени