Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Ботев 93" с девет медала в Стара Загора

Състезателите от врачанския клуб по борба "Ботев 93" спечелиха девет медала от държавния личен шампионат за момчета в класическия стил. Надпреварата се проведе на 8 и 9 март в Стара Загора, съобщи старши треньорът на врачани Юлиян Георгиев.
 
При най-леките, в категория до 32 килограма Даниел Борисов се окичи с бронзовото отличие, а Цветомир Георгиев е пети. При 35-килограмовите Георги Тодоров се класира на първо място след 3 убедителни победи. На финала той надигра съотборника си Цветелин Борисов. Едуард Евтимов нямаше конкуренция в категория до 38 килограма и заслужено се окичи със златния медал. На финала възпитаникът на Юлиян Георгиев се наложи над Алекс Саздов от столичния клуб "Славия". В същата категория трети са класира Михаил Велчовски, а Петър Петров е седми. В надпреварата при 42-килограмовите Мартин Владинов и Александър Евтимов завоюваха бронзовите отличия, след като записаха по 3 победи и 1 загуба. Още един златен медал за "Ботев 93" добави Даниел Николов. Той победи на финала съотборника си Петър Илиев, който остана на второ място в крайното класиране.

Следващото участие на състезателите от клуб "Ботев 93" е държавното лично първенство за деца. Надпреварата ще се проведе от 22 до 24 март във Враца.
По публикацията работи: Жоро Александров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна