Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тодор Тинковски от Враца с награда за принос в развитието на масовия спорт

Тодор Тинковски- учител по физическо възпитание от Враца, получи награда от Спортното министерство заради приноса си в развитието на масовия спорт. Наградата му бе присъдена по време на годишното общо събрание на Българската асоциация "Спорт за учащи" в София.
 
А експертът на ведомството за Северозападна България Росица Стаменова бе отличена за особен принос, съобщиха от пресцентъра на Общината в града под Околчица.

Преподавателят Тодор Тинковски получи плакет от спортния министър Свилен Нейков, като признание за класирането на 4 отбора от ПМГ "Акад. Иван Ценов" Враца за финалите на Ученическите игри през 2011 година. Възпитаници на Тинковски станаха втори в надпреварата по волейбол за девойки в България, а другите три тима завършиха съответно шести на лека атлетика за юноши и девети за момичета, както и десети по шахмат при момчетата. "Математиците" от Враца спечелиха и 3 индивидуални приза от школските игри- сребърни медали за Тихомир Костов на 800 метра бягане и за Мартин Илков на висок скок, както и бронзово отличие за щафетата на 4 по 100 метра.
По публикацията работи: Жоро Александров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна