Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фенове на ФК "Ботев" Враца чакат помощ от премиера

Около 5 000 подписа са събрани вече под Декларация, с която футболните фенове на "Ботев" Враца искат помощ от министър председателя Бойко Борисов. Очаква се събраните подписи и Декларацията на запалянковците да бъдат внесени в събота при премиера.

Президентът на ПОФК "Ботев" Чавдар Атанасов не потвърди, но и не отрече, че може би той лично ще носи подписката при Борисов. Акцията цели деблокирането на 1 400 000 лева, обещани от министър председателя преди 8 месеца за ремонт на стадион "Христо Ботев" и оборудването му с електронно табло и електрическо осветление. На практика подписката започна на националния празник- 3 март. Тогава фенове на "Ботев" издигнаха транспаранти с послания към Бойко Борисов. Така те използваха домакинския мач срещу "Славия", за да припомнят на премиера за обещаните от него и потвърдени от финансовия министър Симеон Дянков средства.

Междувременно в последни си мач в елита "Ботев" загуби с 1:"на мъка" във Варна. Голът и този път, както и преди седмица, падна в последните минути на срещата. Новакът в елита отстъпи на "Черно море" след попадение в 71-та минута на юбиляра в тази среща- капитана Георги Илиев, който записа 150-ия си мач в елита. По ирония на съдбата през есента "моряците" пак биха "Ботев" с 1:"на мъка" и то след попадение в 80-та минута... В този мач гостите пропуснаха две възможности да вкарат гол, преди Георги Илиев да отбележи във вратата им. С пропуски "се отчетоха" Иван Коконов и Бранимир Костадинов. В 82-та минута "моряците" вкараха и втори гол, но той не беше зачетен, тъй като шутът на Дончо Атанасов се отклони в тялото на негов съотборник, който обаче беше в положение на засада. Загубата във Варна е девета за врачани, които останаха на 13 място в таблицата с 14 точки. Треньорът на "Ботев" Антони Здравков остана разочарован след загубата на тима на "Тича".

"Бяхме равностойни на "Черно море" до гола. А той падна при една елементарна грешка. След това пак играхме добре, имахме и ситуации да стигнем до гол... Разчитахме на бързината на двамата ни чисти нападатели. Преди почивката имахме една-две ситуации, в които те трябваше да вземат по-правилни решения и можеше да стигнем първи до попадение", заяви Здравков.

В следващия кръг- в неделя, "Ботев" приема гранда "Левски". В тази връзка бившият помощник треньор на "сините" заяви, "че няма сантименти към "Левски":

"Надявам се след тези два нелепо загубени мача да вземем това, което можем. Ако играем добре и рационално, мисля, че можем да сме равностойни на "Левски". А защо не да вземем и точки. Дори да не успеем обаче това няма да е фатално. След това ни предстоят директни мачове с основните ни съперници за спасение, които се надявам да спечелим и да нямаме проблеми с оставането в групата", допълни Тони Здравков.

Ръководството на "Ботев" пуска от сряда, 14 март, билетите за мача с "Левски". За да задоволи сериозния интерес към неделната среща, една от касите пред стадион "Христо Ботев" ще бъде отворена между 10 и 17 часа всеки ден, до събота. В неделя, когато се играе срещата, ще бъдат отворени и останалите каси. Очакванията на управата са на стадиона да дойдат около 10 хиляди души. Поради тази причина полицията също взима сериозни мерки за сигурност, като се очаква около 150 униформени служители да се грижат за реда на стадиона. В четвъртък управата на клуба и екип от районното полицейско управление ще набележат мерките за безопасност, които ще бъдат предприети в неделя. А за да се предотврати струпването на автомобили в спортен комплекс "Христо Ботев", от общинската фирма "Тролейбусен транспорт" обещаха да пуснат допълнителни мотриси на 18 март. Повече тролеи ще се движат между 14 и 15.30 часа, когато е началният час на мача, и след 17.30 часа, след последния съдийски сигнал.
По публикацията работи: Жоро Александров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна