Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стрийтбол на 1 юни във Видин

В международния ден на детето- 1 юни, на прощад "Бдинци" във Видин отново ще се състои детски турнир по стрийтбол, като част от общоградския хепънинг "Щуроландия". През последните години спортната проява е традиция, неразделна от детския празник.

"Стрийтболът ще започне от 17.00 часа и ще се проведе за три възрасти ученици от 6, 7 и 8 клас. Записването на отборите, които ще са в състав по трима състезатели, ще започне в 16.30 часа. В зависимост от броя на отборите, ще се определи системата на провеждане на турнира- групи, игрово време и т.н. Призьорите от стрийтболния турнир ще бъдат наградени с медали, а от всяка възраст най-добрият състезател ще получи индивидуална статуетка. След награждаването от 18.30 часа баскетболните кошове ще са свободни са семейни стрийтболни надпревари. Организаторите ще подсигурят топки и доброволци, които ще организират състезания за всички желаещи да се включат в атрактивната надпревара"- обясни Росен Ракаджиев, изпълнителен директор на УСК "Шампион"- организатор на състезанието.

След 17 часа на 1 юни площад "Бдинци" ще се превърне в голяма детска площадка, на която паралелно ще се провеждат състезания по колоездене, дърпане с въже, игри, забавления и викторини. Ще има и базар в помощ на болни деца. Даренията ще бъдат предоставени на кампанията "Добрата стотинка". А в крайдунавския парк- на откритата естрада пред галерия "Никола Петров"- ще играят, пеят, танцуват и рецитират малчугани от видинските детски градини. Фондация "Подкрепа за реализация" ще отвори в Парка около Галерията детски ателиета с разнообразни и интересни дейности като лакомници, немирници, сръчковци, фантазьори, мечтатели, скокльовци, пастелковци, многознайковци.
По публикацията работи: Ваня Минева
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени