Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Донорите" победиха в супер финала на турнира по стрийтбол

С турнир по стрийтбол започнаха проявите от седмицата на "Синия Дунав". Ученици от различни училища демонстрираха баскетболни умения в две групи- VІІІ и ІХ клас. А стюарди от БК "Видабаскет"- на възраст до 12 години, помагаха на разхождащите се в Крайдунавския парк да изберат подходящи места за публика.

Шампиони в малката възрастова група станаха момчетата от отбора на "Донорите"- в състав Румен Тодоров, Пламен Станков и Калоян Петров, който спечели и приза за най-полезен играч при осмокласниците. На второ място се класираха Антон Стоянов, Кристиян Левашки и Марио Стоянов от тима на "Братушките", а бронзовите медали останаха за отбора на "Дрийм тийм"- Мартин Ников, Валентин Петров и Ивайло Иванов.

При юношите ІХ клас със златните медали се окичиха Момчил Димитров, Александър Атанасов и Добромир Драготинов- от отбор "Салам Флорин". Второто място завоюваха "Културистите", в състав Юлиян Илиев, Георги Русинов и Николай Захариев, а трети в надпреварата останаха "Роял Бастерс"- Владислав Владимиров, Симеон Владов и Кристиян Кабаджов. За най-полезен състезател в тази възраст бе избран Добромир Драготинов от ГПЧЕ "Йордан Радичков".

"Разликата във възрастта в двете групи е само година и затова решихме да изненадаме участниците в стрийтболния турнир с решението да се играе супер финал между победителите в двете групи. И така един срещу друг излязоха отборът-победител в групата до VІІІ клас- "Донорите" и една година по-големите от тях играчи от "Салам Флорин". По-малките баскетболисти започнаха малко несмело, но при резултат 2:6 направиха невероятен обрат и сензационно взеха супер финала с 15:9 точки. Калоян Петров, Румен Тодоров и Пламен Станков заслужено обраха аплодисментите на многобройната публика"-
каза за РАДИО ВИДИН изпълнителният директор на УСК "Шампион" Росен Ракаджиев.

Конкурса за стрелба от близко разстояние спечели Юлиян Илиев, а от средно разстояние- Румен Тодоров, който показа най-точен мерник и при стрелбата от далечната дистанция.

Награди имаше за всички отбори. Медалите на призьорите връчи Емилия Николова, директор дирекция "Хуманитарни дейности" при Община Видин.

Седмицата на "Синия Дунав" ще продължи с богата програма през следващите дни и ще приключи идната неделя с дискотека на открито и посрещане на джулай морнинг.
По публикацията работи: Екип НОВИНИ
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна