Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Цветелина Цветанова с бронз на Европейското по джудо в Черна Гора

Нашето "златно" момиче отново не ни разочарова. На провелото се Европейско първенство по джудо в Черна гора, Цветелина Цветанова спечели поредното си отличие- бронзов медал в категория до 40 кг. Цвети още в първия кръг на първенството победи миналогодишната европейска шампионка Аника Витекинд от Германия. Във втория кръг само малшансът я раздели от победата и тя загуби минимално от Дария Гавришенко- Украйна, след това абсолютно безапелационно победи Татяна Мисайлова- Русия, и в борбата за трето място отказа австрийката Виктория Шуман.

"Това е огромен успех за Цвети, но е огромен успех и за нашия клуб, защото ние имаме традиции и големи успехи в самбото, но за първи път постигаме медал от голямо първенство в джудото. Имаше голяма конкуренция, но се справихме. Цвети я чака голямо бъдеще и вече гледаме с все по-големи надежди към Олимпиадата след четири години", каза старши треньорът Пламен Петров.

В момента видинският клуб е на участие в международен турнир по джудо в Турну Северин, Румъния.

"Организацията е на най-високо ниво! Шест татамита и над 1500 участници! За СК "Борба, самбо и джудо" Видин ще се борят 7 състезателя в отделните категории. Цвети обаче бе убодена от морски таралеж в Адриетическо море и може и да не се състезава..."- сподели още старшията. Турну Северин ще е и домакин на Балканиадата по джудо, където Цвети ще участва със сигурност.
По публикацията работи: Борис Борисов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна