Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Възраждат футбола в Градец

Футболният отбор на видинското село Градец ще бъде възстановен, съобщи кметът на селото Илия Томов. От тази есен, след повече от 10-годишно прекъсване, най-голямото село на община Видин отново ще има свой футболен отбор в областната група. Вече е проведено учредително събрание за създаване на нов футболен клуб, документите са внесени в съответните институции. В селото има достатъчно млади хора и деца, които искат да спортуват, обясни кметът. За треньор е назначен Митко Горанов. Той вече води занимания с подрастващите. Община Видин се е ангажирала да му осигури ежемесечна работна заплата.

"За щастие сградата на стадиона в Градец е опазена през годините и няма никакъв проблем първият етаж да бъде ползван от футболистите и техните треньори. На втория ще се направи клуб за младите хора в Градец", допълни кметът.
Очаква се и съдебно решение за смяна на името на местният клуб. Преди да бъде закрит преди десетилетие, отборът се е подвизавал по футболните терени като "Хайдук"-Градец, сегашното ръководство обаче е решило да бъде върнато по-старото наименование на клуба - "Септември".

Спонсори са поели ангажимент да обезпечат финансово отборът, каза още за Радио Видин кметът на село Градец Илия Томов.
По публикацията работи: Цветомир Цветанов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна