Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бронз за Враца на 36-тото държавно първенство по тенис на маса за ветерани

Цветан Русалийски донесе бронзов медал за Враца по време на 36-ото държавно първенство по тенис на маса за ветерани. Рекордно високите температури промениха предварителния график на националната спортна проява, който вместо да завърши в неделя следобяд, приключи в събота вечерта. Срещите се играха в спортната зала на Природо-математическата гимназия "Акад. Иван Ценов" във Враца. Жегата бе единственият проблем, с който трябваше да се преборят организаторите от спортния клуб по тенис на маса "Враца" с председател Красимир Иванов. Домакините получиха ласкави оценки за провеждането на шампионата за ветерани от родната федерация, откъдето обещаха и занапред да имат предвид града под връх "Околчица" за сериозни прояви от своя календар.

132-ама тенисиста от 32 български клуба се пуснаха в спор за отличията. Домакините стигнаха само до бронзов медал, благодарение на третото място на Цветан Русалийски във възрастта между 64 и 69 години. Загуба от полуфинала от бъдещия шампион Владимир Сашев от варненския клуб "Морски дяволи" лиши врачанина от по-предно класиране.

Други двама майстори на пинг-понга от Враца - Геомил Иванов и Тони Любенов на 1/8 финалите от надпреварата при ветераните между 40 и 50 години, като се класираха съответно 12-и и 13-и в своята възраст. Двойката на домакините Иван Марков и Цветан Русалийски остана на пета позиция при мъжете, а представителите на домакините Петко Петков и Веселин Петров се класираха осми на двойки във възрастта 50-59 години.

Доста престижни класирания записа козлодуйският клуб "Първа атомна". При дамите от 50 до 59 години шампион стана Христина Спасова, която на финала победи съгражданката си Рени Златева, а четвърта завърши Мая Николова. В по-долната възраст (от 40 до 49 г.) пък Вилма Тошева е пета. При дамите до 50 години Вилма Тошева се добра до бронза на двойки с Мая Николова от "Първа атомна". В супертурнира при жените, в който участваха най-добрите от всички възрасти Христина Тошева от атомната столица загуби финала и остана втора.

При смесените двойки Христина Спасова пък остана шеста заедно с тенисиста на "Локомотив" от гр. Септември Борислав Стойнов, а на осма позиция завършиха Вилма Тошева от Козлодуй и Марио Якимов от свищовския "Академик".

Сребърен медал на двойки мъже взе Илия Лазаров от "Първа атомна" в тандем с Георги Георгиев от варненския клуб "Морски дяволи" при 70 и повече годишните състезатели. Във възрастта от 70 до 74 г. - пък Лазаров остана пети в индивидуалната надпревара.
По публикацията работи: Жоро Александров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна