Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Правят филм за агитката на "Ботев" Враца

Искрен Красимиров спечели финансиране на своята идея да създаде филм за агитката на футболния "Ботев" (Враца). Информацията за това, че проектът му е един от 10-те, обезпечени от друг, се превърна в добрата новина в града под Околчица и региона. Не само заради многото фенове на футбола във Враца, а и заради дързостта някой да погледне отвъд загражденията на стадионите, да се вторачи в душата на футболния запалянко и да види дали наистина сърцата на запалянковците, които обичат "Ботев" отвътре са зелени, както се пее в химна на отбора.

Иначе Искрен е на 22 години, от Мездра е и е издънка от рода на баш журналисти - неговите родители от дълги години са тандема, който предава от Враца и областта новините за националната телевизия. Искрен е завършил Артколеж в София с отличие за най-добър оператор. В момента е абсолвент в Нов Български университет по специалността "Кино и телевизия - операторско майсторство". Школувал е 2 години за кабелната телевизия в Мездра, а през последните 3 години работи като оператор за БНТ и ТВ7. Автор е на 20-ина филма - игрални, документални, късометражни. Последният му продукт - "Хляб от бога, богове от глина" спечели специалната награда на журито от международното туристическо изложение във Велико Търново през март.
 
"Радвам се, че ми се отдаде възможността да снимам подобен филм, от агитката са много развълнувани, всички искат да бъдат снимани. Средствата за заснемането няма да стигнат, но разчитаме и на помощ", каза щастливият Искрен Красимиров.
По публикацията работи: Жоро Александров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна