Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Радостина Славова и Ива Костова идват в Монтана

Женският баскетболен тим на Монтана е на път да си подсигури две националки. С бронзовите медалистки се договори Радостина Славова. Крилото на националния отбор проведе лична среща с кмета на Монтана Златко Живков и ще бъде част от тима на треньора Славко Димитров.

"От 3 години искаме Славова при нас и се радвам, че това стана", коментира Златко Живков. През последните два сезона Радостина Славова игра в "Алгеро" в италианската втора дивизия. Това лято Славова бе част от националния отбор за жени, който не успя да се класира за Европейското първенство. Баскетболният тим на Монтана се наложи да направи този трансфер, след като Наталия Топалова скъса предни кръстни връзки и няма да играе най-малко до Нова година.

В Монтана са в процес на договоряне и с Ива Костова от "Черно море Одесос" Варна. Преди дни Костова се завърна от Македония, където с националния отбор на България за девойки до 18 години станаха първи на Европейското, дивизия "В". На финалите на републиканското първенство за девойки до 18 години в зала "Младост" в Монтана през юни Ива Костова стана шампионка с "Черно море" и бе избрана за MVP на турнира.
По публикацията работи: Любо Андреев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна