Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Баскетболистките на "Монтана" започнаха подготовка

Само с една нова състезателка започна днес подготовка женския баскетболен тим на "Монтана". 26-годишното крило Радостина Славова днес направи първа тренировка с новия си тим. През последните два сезона националката игра във втородивизионния италиански тим "Алгеро", а преди това в Румъния.

"Желанието ми бе да се завърна в България, след три сезона в чужбина. Познавам всички момичета в отбора на Монтана и вярвам, че ще се сработим отлично", коментира Славова. Състезателката бе от две години трансферна цел на Монтана. "След разговор с кмета Златко Живков се разбрахме и приех офертата", каза още Славова.

От стария отбор с Монтана подновиха тренировки Камелия Михалкова, Радмила Нешева, Цветомила Петрова, Катрин Накова и Латинка Петкова. С националния отбор кадетки до 17 години са Теодора Тодорова, Дебора Филипова и Христина Гераскова. До 12 септември те ще се готвят в "Спортпалас" /Варна/ под ръководството на Борислава Мандур. Треньорът на децата на Монтана Петър Гергов е мениджър на тази гарнитура и също е във Варна.

"Монтана" няма да може да разчита на Катя Кордова и Димана Макариева. Двете ще играят в Италия. Капитанката Жанета Жельова най-вероятно ще премине в "Берое" /Стара Загора/. Гардът Ивелина Вранчева също не продължава с "Монтана", а Наталия Топалова е подписала договор с новака Хасково, сподели треньорът на "Монтана" Славко Димитров.

"Първенството започва с една седмица по рано и затова ще наблегнем изцяло на работа в залата. "Монтана" е отбор с традиции и ще гони медал. Тази година ще заложим повече на състезателките от нашата школа. Няма да правим излишни трансфери. За сега единствено Радостина Славова е при нас. До края на седмицата очаквам отговор от още две състезателки", каза още треньорът на "Монтана" Славко Димитров.

По публикацията работи: Любо Андреев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени