Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ще играе ли "Видабаскет" в "А" група наесен?

Отново под въпрос е поставено участието за "Видабаскет" в шампионата на мъжката "А" група. За поредна година финнасовият проблем е този, който притеснява ръководство и състезатели. Заявката за участие в първенството по наредба трябва да се депозира в Българската федерация по баскетбол до 14 септември 2012 година, а в срок до 30 септември да се преведе депозит от 3000 лева. От тази година има и допълнително изискване за клубовете, които участват с мъжки тимове, да поддържат и развиват детско-юношески школи, т.е.да участват в целия етап на междуобластните първенствата за подрастващи в следните възрасти- 10,12, плюс един отбор 14,16 или 18 години.

В структурно отношение на детско-юношеската школа БК "Видабаскет" няма притеснения, тъй като има отбори във всички възрасти на мъжкото направление. Единственият проблем е финансовото обезпечаване на състезателната дейност, предвид наситения спортен календар и далечните пътувания с групи от по минимум 12 деца. Натрупаните задължения на клуба от предходната година в размер на 2000 лева са именно към превозвачи.

И през този сезон, при намиране на финансови средства, старши треньорът Николай Колев ще гради мъжки отбор с местните момчета - капитанът Юлиян Колев, Бойко Пангаров, Теодор Киров, Атанас Аролски, ветеранът Александър Михайлов, юношите Георги Асенов, Емил Емилов, Теодор Николов, Добромир Драготинов, Тихомир Веков, Калоян Петров. На двоен лиценз отново ще се разчита на Тодор Колев и Мартин Вутов.

По предварителни разчети до края на календарната 2012 година за обезпечаване на състезателната дейност на отбора са необходими 15 000 лева. Видин повече от 50 години, без прекъсване, участва с представителен мъжки отбор в държавнито първенство на страната.
По публикацията работи: Росен Ракаджиев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна