Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Определят шампионите по рали крос в Монтана

Пистата край Монтана определя шампионите по рали крос. През почивните дни ще се проведе седмия кръг от надпреварата. Това ще е и последното състезание от календара на федерацията.

"Нямаме проблеми с организацията, очакваме пилоти от цялата страна", сподели организаторът и пилот от Монтана Рейсинг тим Александър Иванов.

Вече е известен и шампионът. Това е Румен Киров със Субару от Монтана Рейсинг тим. До сега Киров има актив от 103 точки. За разпределението на следващите две места се борят трима пилоти. Владимир Василев с Ауди от Старт Н /Криводол/ има 69 точки. Иван Живков с Ауди от Монтана Рейсинг тим е с 68, а съотборникът му Александър Иванов със Субару е с две по-малко- 66. Освен шампионът в индивидуалното класиране е ясен и отборния първенец- Монтана Рейсинг тим. Отборът е шампион за 2012 година и в автокроса.

В събота- 22 септември, от 14 часа започват официалните тренировки. В неделя-23 септември от 9 часа е откриването, което ще направи кметът на Монтана Златко Живков, под чийто патронаж е рали кроса. На награждаването след обяд ще има и демонстративни скокове с парашут.
По публикацията работи: Любо Андреев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна