Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Николай Колев: Спортът трябва да е национална политика

Броени дни преди старта на мъжкия баскетболен шампионат, отборът на "Видабаскет" внесе таксата за участие от 3000 лева, която изисква Българската федерация по баскетбол. Парите бяха преведени от бюджета на община Видин. В сряда- 3 октомври- ще бъде изтеглен жребия на 69-тото държавно първенство.

"Голяма част от основните играчи са в добра кондиция, но е факт, че момчетата не са тренирали достатъчно, а това от своя страна може да доведе до слаби резултати на старта. Този сезон ще разчитаме и на момчета от школата, на възраст до 16 години. Ще ни е трудно, но ще влезем в крачка. "Видабаскет" е може би единственият клуб, който две години подред играе без заплати. Ще търсим спонсори, ще направим всичко възможно да запазим отбора, все пак това е отбор със 70 годишна традиция. Трябва да се обърне сериозно внимание на школата на "Видабаскет", това са около 45 деца на възраст до 12 години. Хубаво ще е да имаме възможност да привлечем и състезатели отвън, например от Враца, където нямат развит баскетбол, или пък от Монтана, тогава отборът ще изглежда по съвсем различен начин. Спортът трябва да е национална политика не само в нашият град, а повсеместно. Ако няма високо спортно майсторство малките няма да имат стимул за победи, няма да има на кого да подражават, именно тук е мястото на държавата и в частност общините да подпомагат спорта"
, каза за РАДИО ВИДИН старши треньорът на "Видабаскет" Николай Колев.

За Димитровден- духовния празник на Видин- официално ще бъде представена книгата на Хари Яръмов "Юбилейни върхове на видинския баскетбол". През 2013 година "Видабаскет" прави 10 години, откакто под това име продължи да пише баскетболната история на Видин. От своя страна от община Видин увериха, че баскетболният отбор винаги ще съществува и че от общинска администрация винаги ще подпомагат видинския спорт.
По публикацията работи: Борис Борисов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени