Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Монтана взе класическа победа над "Пирин" Гоце Делчев

 
Монтана взе класическа победа с 3:0 над Пирин (Гоце Делчев). Срещата на стадион "Огоста" започна с едноминутно мълчание в памет на починалия бивш изпълнителен директор на Монтана Иван Костов. Още с първия съдийски сигнал монтанци дадоха да се разбере, че ще гонят победата. В 5-ата минута след удар на Георги Пашов топката срещна лявата странична греда на "Пирин". Последва нов удар на Пашов, но този път топката мина вдясно от вратата на Абдиков. Последваха два пропуска на Деян Христов и един на Мирослав Антонов. В 23-ата минута пък съдията Ангелов отмени гол заради засада на Воденичаров. Отново той пропиля най-чистото си положение в 24-ата минута като от малкото наказателно поле на празна врата би над гредата. След 60 секунди Воденичаров поправи грешката си и с удар по диагонала прати топката в левия долен ъгъл на вратата на Абдиков. Вторият гол на монтанци се получи при куриозна ситуация. В 38-ата минута Пашов проби отдясно и центрира, вратаря Абдиков и Дреновички омекотиха паса, и Миро Антонов на ходом направи 2:0. Отново гредата спаси гостите от "Пирин" в 48-ата минута. Тогава Пашов центрира отдясно, Христов стреля, Абдиков изби, а при добавката на Воденичаров топката срещна напречната греда. Деян Христов с шпагат засече центриране на Воденичаров и направи преднината на Монтана класическа - 3:0 в 51-та минута. Чак тогава гостите от Гоце Делчев се сетиха да играят и в 56-ата минута влезлия като резерва Борислав Хазуров прехвърли вратаря Сендо, но там притича Ковачев и изчисти топката преди да влезе в мрежата на Монтана. До края на редовните минути домакините търсеха нов гол, но Абдиков спаси ударите на Пашов и Чепилов. Вратарят на монтанци Сендо пък се справи и неутрализира положенията, създадени от Драги Коцев и Гуцев във втората минута от добавените три на мача.

Монтана игра в състав: Сендо, Мечечиев, Ковачев, Лахчев, Личков, Илиев, Воденичаров /58-Мичев/, Пашов, Тодоров, Хирстов /60-Петков/, Антонов /к/ /77-Чепилов/.

Тенчо Тенев: Това е най-слабия мач, който Пирин изигра откакто аз съм треньор. Отдавам го на това, че момчетата цяла седмица не можаха да се отърсят от нелепата загуба от "Ботев" (Пловдив). Нямам друго обяснение защо играхме толкова слабо. Добре е, че сега има прекъсване за да възстановим момчетата психически и те да повярват в себе си и се надявам "Пирин" да върне играта си от началото на сезона. Да играем с хъс и агресия за да можем да побеждаваме. Не желая повече да коментирам - пак казвам, че изиграхме най-слабия си мач.

Атанас Джамбазки: Поздравявам момчетата за великолепния мач - най-добрия на Монтана през този сезон. Създадохме толкова много положения, можехме да вкараме още много голове. Момчетата се бориха за всяка топка и за всяка педя терен и затова още веднъж едно голямо браво. Да, направихме много пропуски, но там липсваше концентрация пред гола. Моите момчета се справиха отлично. Надявам се да продължим добрата си игра в този дух и в следващите мачове. Настроение в отбора има след като от четири мача последователно спечелихме десет точки - три победи и едно равенство. Съжалявам, че изпуснахме да бием "Берое" като гости.
 
Срещи, 8 кръг:
 
Черно море - Берое 2 : 1
Черноморец - Ботев (Враца) 2 : 1
Лудогорец - Миньор (Перник) 3 : 0
Левски - Литекс 2 : 1
Етър - Локомотив (Пловдив) 1 : 1
Славия - ЦСКА 0 : 2
Ботев (Пл.) - Локомотив (София) 2 : 0
Монтана - Пирин (Гоце Делчев) 3 : 0
 
Класиране:
 
1. Лудогорец 24
2. Левски 22
3. Ботев (Пловдив) 16
4. Литекс 14
5. ЦСКА 14
6. Славия 13
7. Монтана 10
8. Берое 10
9. Локомотив (София) 9
10. Черноморец 9
11. Черно море 9
12. Пирин (Гоце Делчев) 9
13. Локомотив (Пловдив) 8
14. Ботев (Враца) 6
15. Етър 4
16. Миньор (Перник) 2
По публикацията работи: Любо Андреев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна