Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Антони Здравков: Мачът срещу Славия е на живот и смърт

Врачанският "Ботев" посреща Славия от 14.30 часа в неделя в мач от 11-ия кръг на "А" футболна група. Всеки зрител ще плаща по 4 лева, ако иска да гледа на живо срещата на стадион "Христо Ботев", съобщиха от ръководството на домакините. Габровският съдия Георги Йорданов получи наряд за мача.

Преди неделния мач "Ботев" е предпоследен в класирането на "А" група със скромния актив от 7 точки и голова разлика 5:20. Славия заема 8-ото място с 14 пункта и голово съотношение 13:13.

"Мачът срещу Славия в неделя е на живот и смърт за нас, затова реших да съхраня силите на няколко футболисти в сряда срещу "Нефтохимик" в турнира за купата на България”, призна старши треньорът на "Ботев" Антони Здравков. Сухия допълни, че сблъсъка с "белите" е важен и за противника, който има високи претенции през настоящия сезон. Ние обаче имаме по-голяма нужда от точки, затова съм убеден, че футболистите ми ще се раздадат до край на терена. Ще заложа на играчи, които нямат високи финансови претенции и ниски игрови възможности, като тези, които проверих срещу бургазлии. Час по-скоро трябва да се концентрираме върху предстоящото домакинство", призова още Здравков.

Наставникът на врачани се надява, че ще може да разчита на възстановения от контузия уругвайски национал Игнасио Лорес Варела, който пропусна последните 4 седмици заради травма, получена при загубата с 1:2 от "Черноморец" в Бургас.

Сухия допълни, че разчита много на публиката във Враца и очаква в неделя доста зрители да дойдат и подкрепят неговите момчета от трибуните. „Не се съмнявам, че хората не само от Враца, но и от областта ще викат за нас, защото "Ботев" остана една от малкото поводи за радост в този град”, допълни старши-треньорът на врачани.

Съперниците се срещат за 50-и път в "А" футболна група, показва статистиката. "Ботев" има 17 победи, в 10 мача е завършал наравно, а цели 22 пъти е губил от Славия от 49-те сблъсъка между двата тима в елитната "А" футболна група. "Белите" са вкарали 77 гола и са получили от врачани 69, показва още баланса между съперниците. През миналата кампания врачани отстъпиха с 2:3 на "Овча купел", а на стадион "Христо Ботев" бяха победени с 1:0 в доста интригуващ мач.

ТИТУЛЯРИ:Иванов, Маркети, Жайро, Куанг, Савич, Висенте, Христов, Илиев, Амендола, Лорес Варела, Якимов.
РЕЗЕРВИ:Митов, Маринов, Николов, Василев, Романов, Георгиев.
КОНТУЗЕНИ: няма
НАКАЗАНИ: няма

Утре от 13.30 часа е срещата "Миньор" Перник - Левски. От 14.30 часа в неделя, 4 ноември са срещите "Пирин" (Гоце Делчев) - "Черноморец", "Локомотив" (Сф) - "Берое", ЦСКА - Монтана, "Локомотив" (Пд) - "Ботев" (Пловдив)и "Ботев" (Враца) - Славия. "Лудогорец" и "Етър" и Литекс и "Черно море" играят от 17.30 часа. Коментари и репортажи очаквайте утре, след 16 часа в предаването "Клуб Спорт".
По публикацията работи: Жоро Александров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна