Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Футболисти от "Ботев" Враца в полезрението на селекционера на младежкия национален отбор Михаил Мадански

Селекционерът на младежкия ни национален отбор по футбол Михаил Мадански обеща в събота да гледа един от най-интересните мачове от 13 кръг на "А" футболна група между "Ботев" от Враца и съименника му от Пловдив. Едно от дербитата е от 14.30 часа на градския стадион във Враца. Мадански идва, за да гледа двама от възпитаниците на Антони Здравков от тима на домакините - това са централният бранител Асен Георгиев и десният краен защитник Мартин Василев. Както е известно двамата попадат в сметките му за първата гарнитура на талантите на България до 21 години.

"Следя отбора отблизо. С връщането в редиците на "Ботев" на старши треньора Антони Здравков се върна и духът в отбора. С удоволствие ще наблюдавам играта на врачани срещу "Ботев" от Пловдив", каза Михаил Мадански.

Мачът между врачани и пловдивчани се очаква с особен интерес и от домакините, и от гостите, показа справка на радио "Видин". 3 дни преди двубоя във Враца почти няма свободни места в хотелите, тъй като доста жители на Пловдив идват да подкрепят "канарчетата". Балансът между двата тима в елита показва относителни равни показатели: от 52 сблъсъка в "А" група домакините са спечелили 20 мача, загубили са 21, а 11 двубоя са завършили наравно при голова разлика 68:77.

Сблъсъците между врачанския и пловдивския "Ботев" винаги са били заредени с особен заряд. Двата тима не са се срещали в елита от 32 години - последно са играли през сезон 1989/90 година, когато врачани изпадат от "А" група. Миналата кампания пък пловдивските "канарчета" бяха в "Б" група. Всъщност от 2011 година датира последният дуел между двата тима - той бе за купата на България, а врачани го загубиха с нелеп гол в 90-та мин. Последният сблъсък между двата отбора в елита иначе е от пролетта на 1990 г., когато врачани бият с 3:1 след 2 гола на сегашния спортно-технически директор Валентин Станчев.
По публикацията работи: Жоро Александров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна