Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Монтана отпадна от турнира за купата на България

Монтана отпадна от турнира за купата на България, след като у дома направи 0:0 с Пирин /Гоце Делчев/. Така с общ резултат 3:2 за 1/8 финала се класираха неврокопчани.

Срещата на стадион „Огоста” се игра пред едва 300 зрители, което е антирекорд. Наставникът на Монтана Атанас Джамбазки даде почивка на седем от титулярите си.

В 11-та минута Драги Коцев се измъкна от защитата на монтанци, но стреля покрай гредата. Малко след това Монтана пропиля шанса си. Чепилов се откъсна сам, вратарят Абдиков излезе на линията на наказателното поле и изби топката, при добавката на Воденичаров Дреновички я изчисти от голлинията. До почивката Коцев и Марчев пропуснаха за Пирин, а за Монтана Чепилов и Спас Георгиев. Две минути след подновяването на играта Пирин можеше да се реши мача, но резервата Шишков на празна врата стреля над напречната греда. В 52-та минута Спас Георгиев се опита да прехвърли Абдиков, но вратаря изчисти в корнер. В 64-та минута вратаря на Монтана Сендо се разтегна, за да отрази силния удар на Щерев. До края на мача Сендо бе на висота и опази врата на Монтана суха. Воденичаров и Тони Костадинов пък не се справиха с Абдиков.

Монтана игра в състав: Сендо, Пашов /85-Василев/, Сечков, Лахчев ж.к., Дениран, Мичев /к/, Петров /75-Гущеров ж.к./, Георгиев, Чепилов, Воденичаров, Христов /44-Костадинов/.

Тенчо Тенев, старши треньор Пирин /Гоце Делчев/:
„Доволен съм, че се класирахме за следващия кръг за купата което е добре за нас. Така ще можем да уплътним програмата си с още два мача, за да дадем шанс и на футболистите, които са играли по-малко в първенството. От едни футболисти съм доволен, от други не. Направихме доста пропуски. За съжаление две отсмените бяха принудителни, но момчетата са професионалисти и трябва да се съобразяват с терена”.

Атанас Джамбазки, старши треньор Монтана:
„Дадох шанс за футболистите, които са играли по-малко, но се видят, че на двама, трима от тях може само да се разчита. Корекция ще направим на полусезона. Имена няма да споменавам, но при тази игра ще се разделим с няколко от тях. За съжаление Деян Христов получи тежка контузия и няма да разчитам на него до края. Видя се, че Тони Костадинов не е напълно възстановен от травмата. Сендо се справи добре на вратата, но има още какво да учи. Направихме и много пропуски пред вратата на Пирин. За нас е по-важен мача в сряда с Ботев /Враца/ за първенството, тъй като ни трябват точки”.
По публикацията работи: Любо Андреев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна