Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Видабаскет" загуби от "Чавдар" Троян

Мъжкият отбор на "Видабаскет" загуби драматично домакинството си на "Чавдар" Троян. Това бе първа победа за гостите в шампионата на "А" група, след което те се изравниха с видинчани с по една победа и пет загуби. В последния кръг за тази година "Видабаскет" ще гостува на "Тракийския университет" в Стара Загора.

През първото полувреме играта бе равностойна и с чести смени на водачеството. На почивката домакините имаха аванс от 1 точки, а "Чавдар" нанесе своя удар в третата част. В последните й шест минути троянци завършиха със серия от 17-3 и така дръпнаха напред, а след това удържаха преднината си.

Домакините стреляха цели 27 пъти от тройката и успяха в едва 5 за 19%. "Троянци" опитаха едва 10 изстрела и успяха в 4, като другите им атаки бяха в зоната за 2 точки.

Иван Руньов и Райко Дундалов бяха най-резултатни за победителите с по 21 точки. За домакините пък 20 точки вкара Теодор Киров, а 12 добави Христо Михайлов.

"Имахме болни, които не успяха да се възстановят за мача с "Видабаскет", както и препятствия по пътищата, но момчетата дадоха всичко от себе си и се представиха повече от дорбе. Трябва да кажа, че повечето ни състезатели са аматьори, имаме външни играчи, и почти никакъв тренировъчен процес, но духът в играта бе над всичко и това бе основната причина да победим, иначе не сме надиграли тактически "Видабаскет". С повечето от момчетата се виждаме направо за мачовете, малко идват на тренировки. Предстои ни домакински мач с "Академик" Благоевград. Вярвам, че ако стоим добре в защита, не се знае как ще завърши срещата, може би с победа за нас"
, каза треньорът на "Чавдар" Димитър Титов.

"Няма как да съм доволен. Играхме слабо и в защита, и в нападение. Колев и Вутов постъпиха егоистично и играха в повечето случаи индивидуално и по този начин изолираха другите трима играчи. За противника мога да кажа само суперлативи. И те се събират само за мачове, имат седем външни играчи. Играха грамотно и ни победиха. При нас липсваше "баскетболен интелект". Трудно ми е да сглобя боеспособен отбор, тъй като трима от основните ни играчи са в София. Имаме много "къса" резервна скамейка. Съжалявам, че не успяхме да зарадваме публиката в зала "Фестивална",
коментира треньорът на "Видабаскет" Николай Колев.
По публикацията работи: Борис Борисов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна