Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нови проблеми в "Ботев" Враца

Юношата на "Интер" Роберто Флориано не се яви на преговори с ръководството на „Ботев”. Управата на клуба е чакала нападателя и в петък, и в събота, но той не е дошъл на стадион "Христо Ботев".

Спортният директор Валентин Станчев обяви предварително, че чака Флориано, за да се разбере с него дали ще остане в клуба, или ще напусне. Условие за оставането на юношата на „Интер” беше той да намали заплатата си, тъй като месечното му възнаграждение е едно от най-високите в "Ботев".

Вместо това Флориано е бил при адвокат в компанията на предишния член на управителния съвет Ивайло Рачев и бившата секретарка на клуба Боряна Бинджийска, които го убедили да подаде молба за разтрогване на договора по вина на клуба и да претендира в съда за неизплатени заплати. Според неофициално потвърдена информация, претенциите на Флориано са за около 50 000 лева, което надвишава едномесечните възнаграждения на всички футболисти и треньори.

Клубното ръководство на "Ботев" пък нищи слуха, че Ивайло Рачев се е облагодетелствал с около 12 500 лева, преведени на неговата сметка от Пепино Тири за самолетните билети на всички чужденци, пребивалали на проби през лятото в „Ботев”. На извънредното общо събрание миналия вторник Тири обяснил на бившите си подчинени, че е поел воаяжите на играчите, като е превел парите на Рачев. От своя страна пък шефовете на врачанския клуб също твърдят, че са платили самолетните билети на пребивавалите във Враца чужденци, тъй като Рачев не бил дал и лев за самолетни билети.

Информацията не беше потвърдена официално от клуба, но и не беше опровергана до късния следобед в понеделник. Мобилният телефон на Рачев пък беш включен на гласова поща.

По публикацията работи: Жоро Александров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна