Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Антони Здравков: "Поклон на публиката и ръководството на "Ботев"

"Ботев" ще зимува на 11-а позиция в класирането на "А" футболна група, след като завърши победоносно есенния полусезон. Врачани биха инфарктно "Черно море" с минималното 1:0 с късен гол на капитана Илия Илиев в 85-та мин. и с актив от 15 точки са на 3 пункта от зоната на изпадащите. Успехът беше изкован след мъжка игра на труден терен пред около 2 000 зрители във Враца. Късният гол беше отмъщението на врачани за онова нелепо 0:1, с което „моряците” ги биха преди година като гости с подолбно попадение, паднало след 70-та мин. на срещата.

Двата тима започнаха без разузнаване срещата и още в 40-та секунда Миро Манолов пропусна да вкара за „моряците”. В 3-та мин. пък реферът Никола Попов вместо да даде дузпа за повялане на Андрей Атанасов, вдигна жълт картон на централния нападател на "Ботев" за симулация. Последваха много силни минути за Игнасио Лорес Варела, като уругвайският национал направи на мармалад защитата на гостите, а бранителите на "Черно море" често го спираха с цената на нарушения. Най-чистото положение се откри пред гостите в 37-та мин., когато Миро Манолов остана сам срещу вратаря Михаил Иванов, но вместо да го прехвърли, подаде към свободния Дончо Атанасов. Нападателят на варненци, популярен и като "Марадончо", би далече от целта.

След почивката врачани нагазиха здраво противника, но нямаха шанс да вкарат. В 46-та мин. бразилецът Бергонси изби с ръка топката от наказателното поле на варненци, но Попов отново не даде дузпа. Между 65-та и 68-та мин. вратата на гостите беше подложена на истинска канонада от удари, но вратарят на гостите Пламен Колев спаси всичко. В 85-та мин. Атанасов проби отдясно и пусна топката упоредно на голлинията, където капитанът Илия Илиев я засече в мрежата за 1:0. В началото на добавеното време и Бруно Висенте опита с далечен удар да вкара в мрежата на "Черно море", но ударът му беше спасен от Колев. Секунди преди края пък Асен Георгиев от врачани едва не си вкара автогол при опит да изчисти с глава топката.

След мача Адалберт Зафиров, старши-треньор на гостите от Варна, заяви, че футболистите му са дали максимума от себе си - "Загубихме от единствената грешка, която направихме в отбрана. Нямам претенции към съдийството".

Наставникът на врачани Антони Здравков честите победата на всички във Враца и отличи възпитаниците си - "които издържаха напрежението и някакси спечелиха трите точки. Поклон на публиката и ръководството, без които този отбор още щеше да е на дъното в класирането. Когато в край на септември дойдох във Враца, обещах да изправя "Ботев" - ето че сега сме извън зоната на изпадащите. Трудното мина, остава по-трудното!".

Всички резултати:

ЦСКА - Локо (Сф) 1:1
Локо (Пд) - Пирин (ГД) 1:0
Миньор - Берое 3:0
Ботев (Вр) - Черно море 1:0
Литекс - Черноморец 1:0
Лудогорец - Монтана 3:0
Етър - Ботев (Пловдив) 1:2
Славия - Левски 1:3
 
Класиране след 15-я кръг:

1 Лудогорец 38
2 Левски 37
3 Литекс 29
4 ЦСКА 29
5 Ботев (Пловдив) 28
6 Черноморец 27
7 Локо (Пд) 24
8 Пирин (ГД) 18
9 Славия 16
10 Черно море 16
11 Ботев (Вр) 15
12 Берое 14
13 Миньор 12
14 Локо (Сф) 12
15 Монтана 12
16 Етър 8
По публикацията работи: Жоро Александров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна