Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Атанас Джамбазки: "Имахме много контузени, а това срещу тим от класата на Лудогорец е фатално"

Монтана завърши със загуба есенния дял от първенството на елитната "А" група. Момчетата на треньора Атанас Джамбазки паднаха с 0:3 при гостуването на "Лудогорец" /Разград/. Шампионите стигнаха до трите точки без много напрежение, монтанци играха с човек по-малко цяло второ полувреме след изгонването на Милен Лахчев. Любомир Гулдан и Иван Стоянов от дузпа решиха всичко още преди почивката, а в края Михаил Александров просто оформи резултата.

Монтана излезе без 5-6 от титулярите си. Атанас Джамбазки заложи на дефанзивната игра с петима в защита. Това позволи на домакините да задържат доста по-често топката, но трудно създаваха опасности. Защитата и вратарят Веселин Цветковски се справяха, макар и трудно с набезите на Лудогорец. Михаил Александров, Витиня, Иван Стоянов и Козмин Моци с глава не успяха да преодолеят Цветковски. Домакините вкараха първия си гол в 33-та минута. Тогава след едно центриране топката се озова у непокрития Мирослав Иванов. Бившият футболист на Монтана на два пъти от непосредствена близост стреля, но ударите му бяха отбити от Цветковски. Чак при третия шут на Гулдан топката се отзова в мрежата на Монтана за 1:0. След това попадение разградчани пробваха да удвоят преднината си. Ударите на Мирослав Иванов и Станислав Генчев обаче бяха неточни. В последната минута от редовното време на първата част Лудогорец вкара от дузпа. Витиня падна малко театрално в наказателното поле след шпагат на Георги Пашов и главният съдия Станислав Ставров посочи бялата точка. Защитникът на Монтана Милен Лахчев бе най-деен при протеста на Монтана и получи червен картон. Иван Стоянов с безпощаден удар в сглобката на вратата покачи на 2:0.

Единственото положение за Монтана бе в 74-та минута. С далечен удар на Петър Петров от над 30 метра топката се отклони от страничната греда.

Крайният резултат беше оформен пет минути преди края от Михаил Александров. Той засече от малкото наказателно поле с кинжален удар центриране на Димо Бакалов за 3:0. Така "Лудогорец" ще зимува на върха с 38 точки, с една повече от преследвача Левски. Монтана пък остава в долната половина на таблицата със скромните 12 точки.

При гостуването на "Лудогорец" Монтана игра в състав: Цветковски, Пашов, Лахчев /ч.к./, Ковачев, Сечков, Личков, Мичев /46-Чепилов/, Илиев /к/, Костадинов, Тодоров /84-Методиев/, Георгиев /55-Петров/.

Наставникът на Монтана Атанас Джамбазки нападна съдиите заради червения картон и дузпата малко преди почивката. Според него и двете са били пресилени.

"Никаква дузпа, говорих с нашия човек в ситуацията Георги Пашов. Той е категоричен, че няма фаул. А тоя червен картон за какво го даде, не знам. Твърди,че Лахчев го е напсувал, а той го е напсувал, след като е получил вече картона. Много странно, Лудогорец е силен отбор и няма нужда от такава помощ. Иначе ние дойдохме да поиграем, но не стана. Имахме много контузени, а това срещу тим от класата на Лудогорец е фатално", сподели Джамбазки след края на двубоя.

Резултати от вчера:

Литекс - Черноморец 1:0
Лудогорец - Монтана 3:0
Етър - Ботев (Пловдив) 1:2
Славия - Левски 1:3

Днес от 13.30 часа:

ЦСКА - Локо (Сф) -

14.00 часа

Локо (Пд) - Пирин (ГД) -
Миньор - Берое -
Ботев (Вр) - Черно море -
По публикацията работи: Любо Андреев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна