Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кикбоксьорът Асен Асенов стана спортист №1 на Враца за 2012 година

Кикбоксьорът Асен Асенов стана спортист №1 на Враца за 2012 година по време на пищна церемония, организирана от общинската управа на Враца. Стилното тържество се проведе в ресторанта на хотел "Хемус", като организаторите бяха помислили за всички – от номинираните през участниците до наградените и журналистите. След официалната част пък всеки можеше да се подкрепи с напитки и мезета, което превърна тържеството в коледен бал за спортисти и треньори.

Вицесветовният шампион и европейски първенец по муай тай /тайландски бокс/ Асен Асенов получи поредното признание в най-силната си година на ринга. Той е носител на златен медал в стиловете лоу кик, фулконтакт и К-1, т.е. шампион във всичко възможно от кикбокса.
Спортист № 2 - Бетина Банчева

Подгласници на Асенов станаха неговата съотборничка от клуб "Арис" Бетина Банчева-трикратен държавен шампион и бронзов медалист от световното първенство по кикбокс, и лекоатлетката Гита Додова, чийто връх през годината беше титлата от Балканиадата на троен скок. В Десятката попаднаха още един кикбоксьор – Деян Тодоров, двама таекуондисти Радослав Димитров и Марио Тодоров, борецът Едуард Евтимов, автомоделистът Дамян Петров и атлетите Георги Тодоров и Иван Петров.

В отборната класация се получи пълна хегемония на състезателките от клубовете по водна топка "Ботев 2000" и "Ботев", които заеха призовите позиции. За футболист на годината беше избран капитанът на местния елитен тим Илия Илиев, а за турист на 2012-а наградата взе Владимир Енев, ученик от ЕГ "Йоан Екзарх". Всички отличени получиха статутки и награди, същите отличия имаше и за наставниците им.
Спортист № 3 - Гита Додова


Организаторите обаче бяха предвидили още призове – директорката на спортно училище Даниела Велкова, съдията по волейбол Венелин Коцев, борецът Христо Вангелов, спортният деятел Бойко Петков и треньорката по волейбол Маргарита Илиева, съдията по борба Илия Здравков и наставниците по борба Христо Трифонов и Петко Петков, които през годината навършиха кръгли годишнини, също бяха почетени на тържеството. Посмъртно отличия бяха дадени на близките на лекоатлета Павел Павлов и треньора по борба Пламен Боцев, които през 2012-а щяха да навършат 60 години. Награди имаше и за спортистите-ветерани, които през годината се отличиха с медали от първенства и турнири: Катя Семкова, Георги Костов, Йонка Христова, Валери Пешев, Славчо Каменов и Любен Ковачев.
По публикацията работи: Жоро Александров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна