Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Видабаскет" започва подготовка с неясно бъдеще

Видинският баскетболен клуб "Видабаскет" ще търси спонсорство от местни бизнесмени, за да започне втория етап от първенството спокойно. Днес започна подготовката за втория дал на шампионата в мъжката "А" група.

"Предвид лошото финансово състояние и това, че много играчи ни напуснаха, лично за мен представянето ни през изтеклия полусезон не е лошо. С юношите, с които играем и с 4 момчета, които идват само за мачовете смятам, че това е нормално представяне. Когато има възможност отборът да тренира като цяло и да са събрани всички във Видин, ще има по-добри резултати. Трябва да се вземат двама играчи - на пост 5 и на пост 1. Това са много важни, възлови постове, без които е трудно. Трябва още един или двама треньори в клуба, за да може да се работи качествено с децата в школата. Не мога сам да движа всички възрастови групи и да очакваме успехи, това не е нормално. Надявам се след празниците нещата да се оправят, защото ако не се оправят е лошо. Трябва финансиране, за да се привлекат двама млади треньори. Има две наши момчета, които учат в Спортната академия, те са бъдещето на баскетбола във Видин.", каза за Клуб Спорт на Радио Видин ст. треньорът на "Видабаскет" Николай Колев.

"Видабаскет" завърши на последното - 8-о място есенния дял на първенството в баскетболната "А" група. Видинските баскетболисти завоюваха 1 победа и допуснаха 6 загуби.

"За 2013 година си пожелавам по-добро представяне на отбора, да играят по-добре и резултатите ще дойдат. От 7 януари започваме подготовката. Ще привлечем някои от кадетите, защото е трудно да вземем външни играчи. Ще водим разговори с ръководството на Общината и с бизнесмени, за да можем да подсилим отбора с двама играчи. Надявам се представянето на отбора да не бъде лошо. Сега е лошо - щом сме на последните места. Трудно е, много е трудно! Може би сме единственият отбор, в който състезателите не получават никакви пари. Отборът е млад и неопитен, най-възрастният ни играч е на 21 години. Финансиране ще търсим от бизнесмени, с които вече водим разговори, надявам се да откликнат. Във Видин има хора, които могат да помогнат на баскетбола!", добави Николай Колев.
По публикацията работи: Цветомир Цветанов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна