Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ясна е финалната четворка на Ученическата баскетболна лига във Видин при момчетата 5-7 клас

Днес във видинската спортна зала "Фестивална" приключиха състезанията от първия етап на Ученическата баскетболна лига при момчетата 5-7 клас. На първо място без загубена среща излязоха възпитаниците на Румен Груев от СОУ "Цар Симеон Велики" с максимален актив от 8 точки. Отборът на ПМГ "Екзарх Антим І" е втори със 7 точки /3 победи и една загуба/. Третото място завоюваха момчетата на Ели Богомилова от ОУ "Иван Вазов", които записаха 2 победи и 2 загуби или актив от 6 точки. На четвърто място се класира СОУ "Св.св.Кирил и Методий". Момчетата на Венера Младенова допуснаха 3 загуби, но регистрираха и една победа, която ги остави в битката за медалите. С четири загуби участието си в лигата приключи тимът на ОУ "Св.Климент Охридски", който остана на последното пето място.

Баскетболистите на училище "Цар Симеон Велики" не дадоха никакви шансове на съперниците си. Те победиха последователно "Св. Климент Охридски" със 41 на 16 точки, училище "Свети Свети Кирил и Методий" със 32 на 17 основните си съперници от Природо-математическата гимназия с 38 на 21 и накрая разгромиха Основно училище "Иван Вазов" със 70 на 12 точки.

Сред топреализаторите на "Царското" училище бе Кристиян Нунов:

"Нашата амбиция е да спечелим първото място в тазгодишното издание на баскетболната лига", каза за Радио Видин перспективния състезател на "Видабаскет".

По регламент първите четири отбора от груповите надпревари продължават напред в следващия финален етап на лигата и оформят полуфиналните двойки. Така на 7 март четвъртък: в първия полуфинал ще се изправят СОУ "Цар Симеон Велики" - СОУ "Св.Св. Кирил и Методий", а във втория ПМГ "Екзарх Антим І" - ОУ "Иван Вазов". Същия ден ще се изиграе и финалната среща, а награждаването е предвидено за 18.20 часа. Призьорите ще бъдат наградени с купи, медали и грамоти.

Програма /финална четворка/:
7 март /четвъртък/ 2013 година:
10.30 часа - първи полуфинал: СОУ "Цар Симеон Велики"- СОУ "Св.Св.Кирил и Методий"
11.20 часа - втори полуфинал: ПМГ "Екзарх Антим І" - ОУ "Иван Вазов"
12.30 часа - среща за 3-4 място
17.30 часа - финал
18.20 часа - награждаване

По публикацията работи: Екип НОВИНИ
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени