Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Видабаскет" изгуби у дома от "Икономически университет" Варна с 54:92

В неделя вечер, в среща от 12-тия кръг на Държавното първенство по баскетбол за мъже в група "А", "Видабаскет" Видин претърпяха съкрушителна загуба като домакини от студентския тим на "Икономически университет" Варна с 54:92. Първата четвърт завърши при 11:15. В края на първото полувреме на светлинното табло резултатът бе 21:44. Разликата продължи да расте, така че в края на третата четвърт точковият актив на двата отбора бе 34:73. Това е деветата победа на варненските студени, а за видинчани- резултатът е най-лошият за сезона. Варненци са на втора позиция във временното класиране, а видинчани остават в дъното на таблицата.
 
Шестима състезатели от гостите завършиха с двуцифрен личен точков актив: Станислав Цонков- 15 точки; Ивайло Тодоров- 13; Андреан Мавров- 11 точки и още с двуцифрен резултат са Левен Белберов- 10 точки, Денислав Вутев- 10 точки и Лъчезар Радев- 10 точки.
 
За домакините от "Видабаскет" 15 точки записа единствено Теодор Киров; Теодор Николов е с 9 точки; Георги Асенов и Тодор Колев отбелязаха по 7 точки; Александър Михайлов- 6 точки; Христо Михайлов- 5 точки; Калоян Петров- 4 точки. С едно попадение приключи срещата Емил Емилов (с номер 6), който още в първата четвърт получи контузия и остана на пейката.

В следващия кръг "Икономически университет" Варна е гост на "Тракийския университет" в Стара Загора, а "Видабаскет" гостува на "Чавдар" Троян, с когото дели дъното на таблицата. Лидер с 10 победи и 2 загуби е отборът на "Спартак МВР" София.

Все пак един утешителен факт имаше и за домакинската публика във Видин: в отбора-победител на "Икономически университет" Варна видяхме в игра 17-годишния Венелин Христов (с номер 23)- син на Пламен Христов- баскетболист на "Спартак" Плевен, играл за "Черно море" Варна и "Коимбра" Португалия. Коренът на талантливия юноша е от Видин- да го гледат в зала "Фестивална" в неделя бяха дошли дядо му и леля му.

"Не съм си идвал във Видин от 4-5 години. Стана ми мъчно, като видях полупразната зала... Смятам да опитам силите си в чужбина, но преди това е много важно как ще се представя до края на сезона в България"- каза за РАДИО ВИДИН Венелин Христов.
По публикацията работи: Ваня Минева
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна