Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стойчо Стоев е новият треньор на Монтана

Стойчо Стоев е новият старши треньор на Монтана. 50-годишният специалист сменя на поста подалия оставка Атанас Джамбазки. Задачата пред Стоев е да остави Монтана в елита. След двете последователни загуби тази пролет от Етър и Славия монтанци са последни с 12 точки. За последно Стойчо Стоев бе в Миньор /Перник/. През зимната пауза каре футболисти от Миньор пристигнаха на стадион "Огоста", други заминаха в Перник. Венци Иванов, Фарес Брахими, Илиян Илиев и Иван Михов са добре познати на Стоев. Утре преди обяд Стойчо Стоев ще бъде официално представен пред отбора. Официалният му дебют като старши треньор на Монтана ще е в неделя- 17 март, при гостуването на Левски.

Часове преди да стане известен новият треньор на Монтана, Атанас Джамбазки даде пресконференция: "Очаквах повече от някои футболисти. Аз, като треньор, поех вината. Дано моят заместник намери верния подход, защото тимът има потенциал и трябва да го разгърне. Благодаря на ръководството за доверието и разбирането и пожелавам успех на Монтана", заяви подалият оставка от поста старши треньор на Монтана Атанас Джамбазки.

На срещата присъстваха кметът на града Златко Живков, президентът на клуба инж. Замфир Замфиров и изпълнителният директор Румен Панайотов.

"С Джамбазки Монтана има най-доброто класиране в историята на клуба в предишни години, но нещата този сезон не се получиха по една или друга причина", коментира Златко Живков.

Президентът инж. Замфиров не скри, че е разочарован от играта срещу Славия: "Някои от състезателите не дават и половината от това което могат, а те го могат. И футболистите трябва да се замислят върху играта си, и те трябва да поемат своята част от вината", заяви Замфиров. Той призова публиката да прояви разбиране и да подкрепи отбора до края.
По публикацията работи: Любо Андреев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна