Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Злато, сребро и три бронза за боксьорите от Монтана

Златен, сребърен и три бронзови медала спечелиха кик боксьорите на СК "Виталика" /Монтана/ на държавното първенство за купа "Шуменска крепост" в Шумен. 350 състезатели от 35 клуба в страната мериха сили в стиловете "Лоу кик" и "Лайт контакт".

Най-доброто класиране на "Виталика" бе при девойките младша възраст. В категория до 60 кг Ралица Станчева спечели златен медал. При мъжете боксьорите от Монтана взеха още четири медала. На +94 кг Георги Борисов остана втори. Бронзови отличия взеха: Цветомир Цветанов /57/, Александър Георгиев /81/ и Мирослав Славков /67/.

Медалистите от "Виталика" бяха приети от кмета Златко Живков. По настояване на общинския съветник д-р Красимир Каменов, общината подпомогна участието на кик боксьорите.

Златко Живков подари фланелки на Монтана на медалистите от "Виталика". Кик боксьорите благодариха за помощта. Треньорът им Цветан Кузманов подари на кмета Златко Живков ръкавици с подписи на шампионите и фланелка на клуба

"Благодаря за помощта и се надявам да продължаваме да печелим медали за Монтана. Повече пот на тренировките, за да има по-малко кръв на ринга", сподели треньорът на "Виталика" Цветан Кузманов.
По публикацията работи: Любо Андреев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна