Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Антони Здравков след нулевото равенство във Враца: "Колкото и да се опитват да ни потопят чрез съдиите, няма да наведем глави и ще се борим!"

Пернишкият съдия Стефан Спасов спаси от сигурна загуба "Локомотив" /София/ при гостуването на "железничарите"във Враца. Макар че остави червено-черните с 10 души на терена през последните 20 минути, арбитърът не даде 3 чисти дузпи за врачани, а два пъти спря и техни голови атаки, в които централният им нападател Андрей Атанасов се откъсваше сам срещу вратаря на гостите Валентин Галев. В края на мача 1000 зрители, дошли в съботния мразовит следобед на стадион "Христо Ботев", изпратиха съдийската тройка със скандирания "Мафия!"

Очаквано "Ботев" натисна още от началото на срещата и в 5-та мин. удар на Атанасов беше избит от Бранеков. В 7-та мин. и Илиев опита да вкара, но вратарят Галев улови топката. В 22-та мин. зрителите избухнаха, след като голова атака на Христов беше спряна заради измислена от съдиите засада. Най-чистите положения за гол бяха в секундите преди почивката. Първо Бранеков едва не си вкара автогол след прострелно центриране на Илиев в 45-та мин., а в ответната атака Чавдаров отрази силен шут на Пеев. През втората част врачани увеличиха оборотите, от което гостите започнаха да се задъхват. В 48-та мин. Трифонов спря голова атака, след като отби топката с ръка, но получи само жълт картон. В 57-та мин. резервата Коконов пусна хитър пас към Атанасов, който беше избит умишлено с ръка от Дюлгеров в наказателното поле, но реферът Спасов се направи на разсеян. В 65-та мин. голова атака на Атанасов беше спряна за фаул в атака от рефера Спасов, макар че само той забеляза нарушението.

В 70-та мин. влезлият като резерва Браниир Костадинов получи втори жълт и респективно червен картон, когато посече в наказателното поле пробив на Куанг отдясно. Спасов обаяче изтегли нарушение на метър и половина от пеналта, вместо да даде дузпа.В 86-та мин. Атанасов беше свален на земята от Николов, който го дръпна за фланелката, но и това нарушение остана неотчетено от пернишкия съдия. При ответната контраатака Бранеков се измъкна на ударът му беше отразен от Чавдаров.

СТАТИСТИКА
"БОТЕВ": Чавдаров, Куанг, Георгиев, Маринов, Альошев, Висенте, Якимов, /83 Рангелов/, Велев /46 Коконов/, Илиев, Христов /69 Валериев/, Атанасов.

"ЛОКОМОТИВ": Галев, Дафчев, Димитров, Бранеков, Дюлгеров, Петров, Трифонов, Том /40 Костадинов/, Бибишков /46 Павлов/, Пеев /85 Борносузов/, Николов.

ЖЪЛТИ КАРТОНИ: Куанг, Велев, Атанасов /Б/; Костадинов, Трифонов, Николов /Л/.
ЧЕРВЕН КАРТОН: Костадинов /70 минута - Л/.
СТАДИОН: "Христо Ботев" - 1 000 зрители.
ГЛАВЕН СЪДИЯ: Стефан Спасов /Перник/.

ОТЗИВИ СЛЕД МАЧА

АНТОНИ ЗДРАВКОВ:

"Отборът ми се представи на ниво, през второто полувреме доминирахме изцяло. Не успяхме да реализираме ситуациите, които създадохме. Подведохме се по играта на противника - заложихме на центрирания, което не е нашият стил на игра. Имам претенции към съдийството. Без да съм гледал запис от срещата твърдя, че ни ощети с несъществуваща засада при наша голова атака и с неотсъждането на две 100-процентови дузпи - за умишлена игра с ръка на Дюлгеров и за умишлено туширане в стил "Дан Колов" на Атанасов в наказателното поле. Знаехме предварително, че този съдия ще свири така и бях предупредил момчетата да не правят никакви нарушения близо до нашата врата. Още в четвъртък прогнозирах кой съдия изобщо ще ни изпрати БФС и познах. Какво повече да коментирам? Оттук нататък ни чакат все такива съдии, но колкото и да се о питват да ни потопят, няма да наведем глави и ще се борим!"

ЕМИЛ ВЕЛЕВ:

"Футболистите ми бяха изморени от мача за купата. Никой не ни е виновен, но имахме с 3 дни по-малко от "Ботев" за въстановяване. Имам претенции към съдийството, защото реферът даде само жълт картон при нарушение преди почивката срещу Том на Велев. За подобен фаул Бандаловски видя червен картон на мача на националите срещу Дания. Изгонването от игра на Костадинов беше неправомерно, защото Куанг симулира, че е фаулиран. На въпрос на репортер от местна телевизия дали реферът не го е провокирал, за да се държи арогантно през целия мач, Велев отговори: "Майка ти ме е провикарала!" След което напусна пресконференцията.

ВАЛЕНТИН СТАНЧЕВ:

"Въпреки съдийството, поздравих момчетата в съблекалнята за достойната игра. Не вярвах, че това може да се случи и на мач във Враца. Запалянковците ни бяха прави да негодуват преди срещата срещу назначението на Стефан Спасов, но вече и този мач е история. Вдигаме глави и продължаваме напред. Ще се борим да оцелеем!"

Недоволни от нулевото равенство бяха и двама от най-активните футболисти на "Ботев" - Александър Якимов и капитанът Илия Илиев.

Якимов: "Можехме да вкараме поне един гол. Мисля, че и съдията повлия на този резултат. Най-лошото е, че губим точки. Днес имаше две стопроцентови дузпи, третото положение е спорно - може да се свири, може и да не се отсъди."

Илиев: "Бяхме по-добрия отбор на терена. Мисля, че съдията не ни позволи да вкараме. Особено страничния рефер, който през първото полувреме ни спря голова атака със засада. За съжаление се настройваме във всеки мач да играем и срещу съдиите. Режат ни срещу такива отбори като Локо София, какво остава за фаворитите. Ще ни бъде много трудно. През есента не ни вземаха насериозно, но сега вече ще е страшно. Ние нямаме лоби, а и не сме толкова добре финансово, за да им влизаме в игрите, затова ще ни режат!"

Срещи, 18 кръг:

Черноморец - Ботев (Пловдив) 1 : 2
Локомотив (Пловдив) - ЦСКА 0 : 2
Славия - Черно море 1 : 0
Ботев (Враца) - Локомотив (София) 0 : 0
Етър - Берое 0 : 2
Лудогорец - Пирин (Гоце Делчев) 1 : 1

Днес:

В момента: Миньор (Перник) - Литекс 0:1
От 18 часа: Левски - Монтана
По публикацията работи: Жоро Александров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна