Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

9 борци от Враца донесоха 9 медала от Бургас

Борци от Враца спечелиха 9 медала от националния турнир в класическия стил „Данко Дачев” в Бургас. В надпреварата за деца, момчета и начинаещи борци от подготвителните групи се включиха състезатели от 10 български клуба.
Шампиони при децата станаха Кристиян Илиев при 47-килограмовите и Никола Спасов в кат. до 53 кг. Втори се нареди Георги Валентинов в кат. до 35, а съотборникът му от „Ботев 93” Николай Георгиев е трети в същата категория.
При децата се получи уникален финал, в който при 53-килограмовите за златото се сбориха близнаците Александър и Едуард Евтимови от Враца. Шампион стана Александър, а Едуард си тръгна със среброто от Бургас. Ивайло Ивилиянов също спечели титлата, но в кат. до 85 кг.

Възпитаниците на „Ботев 93” спечелиха две златни отличия и при подготвителните групи. Димитър Георгиев, който е син на наставника на врачанския клуб Юлиян Димитров, триумфира в кат. до 26 кг, а Никол Крумова, която е дъщеря на треньорката в женския профил Камелия Крумова, надбори всички при 24-килограмовите.

Юлиян Димитров заяви, че е доволен от представянето на своите възпитаници, тъй като и деветимата му състезатели са станали призьори. Следващото изпитание за състезателите от „Ботев 93” е на 27 и 28 март, когато в Стара Загора ще се проведат схватките от турнира по борба в памет на Кольо Узунов.

По публикацията работи: Жоро Александров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна