Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БК "Монтана" взе победата над "Берое" без напрежение

Баскетболистките на "Монтана" се наложиха с 80:68 точки над "Берое" /Стара Загора/ и така завършиха с победа редовния сезон в Националната лига при жените. Успехът в зала "Младост" дойде без напрежение от страна на възпитаничките на треньора Славко Димитров. Победата от трибуните изгледа кметът на Монтана Златко Живков в компанията на бившия депутат от региона доц. Борислав Великов.

"Макар и многото грешки, мача в четвъртък ще е много по-различен. Надявам се да стане истински баскетболен празник", каза наставникът на "Берое" Тодор Цветанов.

"Сигурен съм, че поведението и играта на старозагорки в четвъртък няма да е същото. Не трябва да се отпускаме и за миг, въпреки че виждам умора в отбора. Те днес просто дойдоха да опознаят залата. Така че, тепърва ще правим изводи.", каза треньорът на монтанки Слакво Димитров.

Монтанчанки направиха впечатляващ старт, като в първите 7 минути не позволиха на "Берое" дори да вкара кош. За това време домакинките отбелязаха 16 точки. На почивката преднината бе доста добра от 17 точки. През третата част баскетболистките на "Берое" се опитаха да влязат в час, но успяха да сведат разликата до 10 точки. Радостина Славова бе най-резултатна за "Монтана" с 23 точки и 9 борби. Олена Самбурска завърши с 19 точки. За "Берое" Дафни Фрийсън отбеляза 18. Така след 13 победи и 11 загуби "Монтана" приключи на трето място редовния сезон. На ¼ финалните плейофи се срещат Монтана и "Берое". Серията от 2 победи от три мача стартира в зала "Младост" на 4 април. Реваншът е на 7-ми в Стара Загора, ако се стигне до нов мач е отново в Монтана на 10 април.

По публикацията работи: Любо Андреев

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна